Ta hand om dig under graviditeten!

Ta hand om dig under graviditeten!

Att ta hand om sig själv ska varken behöva stå på en to do-lista eller vara ett stort projekt. Det är de små sakerna som du gör med omtanke som gör störst skillnad för ditt mående! Därför kommer här 13 tips på små saker du kan göra för att ta hand om dig under din graviditet. 

1. Ta en powernap mitt på dagen

Under graviditeten har energinivån en tendens att dippa, särskilt under den första och tredje trimestern. Försök att hitta acceptans i att du behöver mer vila nu än du troligtvis är van vid och unna dig själv en powernap mitt på dagen. Det är du värd! 

2. Ta tillskott av magnesium

Magnesium är en mineral som hjälper muskler och leder att slappna av, samt minskar trötthet och utmattning. Om du känner dig extra trött under graviditeten eller om du upplever kramp i vaderna, kan tillskott av magnesium hjälpa dig till mer energi och avslappning.

3. Investera i en gravid-kudde

All form av återhämtning kommer att göra dig gott under graviditeten. En gravidkudde ger magen, bäckenet och knäna ett mjukt stöd och avlastar dessa områden på ett väldigt behagligt sätt.

4. Titta på din favoritserie

Ibland kan den där högen av tvätt eller berget av disk bara få vara, eller hur? Lägg dig istället till rätta och njut av ett (eller flera!) avsnitt av din favoritserie. Om en eventuell partner har lagt beslag på fjärrkontrollen är det dags att dra “jag är gravid, så jag får välja”-kortet.

5. Ta ett varmt bad

Att lägga sig i ett badkar fyllt med perfekt varmt vatten är som att ge sig själv en gigantisk kram. Värme frigör nämligen endorfiner, som fungerar smärtlindrande och hjälper kroppen att slappna av.

6. Knip i soffan

Du behöver inga redskap, inte ens träningskläder, för att knipträna. Och det är dessutom något som du kan göra var som helst, när som helst! Knipträning är toppen att börja med under graviditeten, för att lättare kunna återhämta kroppen efter förlossningen. Gör det till en mysigare stund genom att göra dina knipövningar i soffan eller framför din favoritfilm hemma, och efter en kvart när du är klar ger du dig själv en stor, värmande kopp te.

7. Smörj in dig själv med gravidolja

Att smörja in sig själv med en mjukgörande olja är underbart oavsett skede i livet, men möjligtvis lite extra härligt under graviditeten. Förutom att huden blir len och återfuktad, hjälper du till att boosta blodflödet i hela kroppen. Det kan vara särskilt skönt om du upplever svullnad! Att smörja in magen är dessutom en mysig, liten stund tillsammans med din bebis som växer där inne.

gravid

8. Boka en gravidmassage

På temat massage, varför inte boka in en gravidmassage? Se till att ta tid för dig själv innan ditt fokus hamnar på din lilla person. Har du friskvårdsbidrag via ditt jobb kan du passa på nyttja det till massagen, innan det är dags för föräldraledighet.

9. Ge dig själv en kram

Plötsligt vandrar en del av fokuset från dig till bebisen i magen, därför kommer här en påminnelse om att vara snäll och omfamna dig själv när du behöver det. Ibland behöver man bara något så enkelt som att klappa eller omfamna sig själv. 

10. Ta hand om dina fötter

Dina fötter och ben bär plötsligt på några kilo extra och har en tendens att svullna under graviditeten. Ge dem lite kärlek genom att göra ett fotbad och smörj in fötterna varsamt. Lägg dig sedan med benen i högläge, det hjälper till att minska svullnad och lindrar trycket på benen. Om du har väldigt ont kan en magnesiumspray hjälpa för att spraya på vaderna!

11. Laga, eller be någon som älskar dig att laga din favoritmat!

Som gravid har de flesta cravings i perioder. Det kan vara allt ifrån sura äpplen till rostade mackor. Ta hand om dig själv genom att laga din favoritmat och ät den med en favoritserie, favoritperson eller favoritmusik med i bilden! Mat är kärlek, så om du inte orkar laga åt dig själv, kanske kan någon i din närhet ge dig det just nu?

12. Be om massage

Har du en partner, vän eller familjemedlem som vill att du ska må så bra som möjligt? Bra! Be dessa personer om en massage där du känner dig öm eller stel. Faktum är att beröring (både för den som får och ger massagen) utsöndrar oxytocin som även kallas kärlekshormon. Mysigt, eller hur?

13. Du är gravid! Sänk kraven..

När din lilla person kommer till världen står du inför så mycket nytt, därför är det bra att redan under graviditeten börja sänka kraven på dig själv. Finns det någonting som du kan prioritera bort just nu för att må bättre eller känna dig mer harmonisk? Gör det! 

Varje liten sak du gör för ditt eget välbefinnande är också en gåva till livet som växer inom dig. Var stolt över all kärlek du ger dig själv och ditt blivande barn.

(Tack till Babyjourney.se för inspiration)

Allmänna bokningsregler Bokad plats av kurs är bindande. Bokning görs via Egen tids hemsida. Observera att plats till kurs är garanterad först när betalning registrerats hos Egen tid. Vid frånvaro utgår full debitering. När din bokning är gjord via hemsidan får du en bokningsbekräftelse via e-post. Enlig lagen om distansavtal gäller ångerfrist vid ehandel i 14 dagar från köpet. Vid sjukdom eller skada kan du få pengarna tillbaka för resterande kurstillfällen från det datum att du skickar oss sjukintyget. Det går också bra att frysa dina resterande kurstillfällen till senare. Detta gäller endast om du informerar oss direkt när sjukskrivningen påbörjas. Vi godkänner inte anmälan i efterhand. Ta igen missade kurstillfällen Missar man sin kurstid en vecka (eller flera gånger) så kan i mån av plats ta igen det inom den period som kursen löper. Det går inte att ‘flytta över’ missade gånger från en termin till en annan. Personuppgiftslagen De personuppgifter du lämnar till Egen tid används för att hantera bokningar och bekräftelser samt för att se till att tjänsten fungerar på bästa möjliga vis. Egen tid register behandlas enligt PUL, Personuppgiftslagen. Ingen annan part än Egen tid har tillgång till uppgifterna.
Scrolla i listan nedan
Scrolla i listan
Vanliga frågor
1. Kan man streama videor till TV:n? I dagsläget är det tyvärr inte möjligt att strama till TV:n

Hos oss på Egen tid kan du boka personlig träning på två olika sätt. 

Personlig träning 60min

Här får du möjligheten att bli guidad till ett skönt yogapass, helt anpassat för Dig. Passet börjar med några minuters samtal om hur du mår och vad du har för önskemål och behov. Därefter guidas du igenom passet som avslutas med en stunds djupavslappning. Ett pass kan innehålla både fysiska yogaövningar anpassade efter Dig, andningsövningar, meditativa övningar samt djupavslappning. Hur just Ditt pass kommer se ut kommer vi överens om i början av lektionen.

Pris: 795:-

Privat yogakonsultation 90 minuter

Här får du möjlighet att få ett helt skräddarsytt yogapass att göra hemma under din graviditet. Innan konsultationen får du fylla i ett formulär med lite frågor kring din hälsa samt dina önskningar och behov för ditt yogautövande. Formuläret mailar du tillbaka till oss helst senast dagen innan.

En konsultation går till så att vi börjar med att samtala kring formuläret och du får berätta lite om hur du mår och vad du har för önskningar och behov. Sedan kommer du få göra några övningar så att vi kan se vilka övningar som passar dig bäst. Därefter designar vi ett individuellt yogaprogram till dig som vi noga går igenom. Du får yogaprogrammet skickat till dig och du kan höra av dig med frågor kring konsultationen.

Pris 995 :-

This will close in 0 seconds

Vad händer nu?

När du klickat på starta din provperiod kommer du till Klarnas betalsida. Du blir automatiskt registrerad när du anger ditt postnummer och debiteras noll kr. På Klarnas sida ser du även det datum du börjar betala för Egen tid och hur du avslutar innan provperiodens slut. Det är även där som du fyller i ytterligare rabattkod om du har en sådan.

Varmt välkommen in! <3

This will close in 0 seconds

Friskvårdsbidrag

Behöver du ett kvitto för friskvård? Maila oss isåfall Här så ordnar vi det. Vi kan också skriva ett kvitto på en längre period (flera månaders prenumeration) om du har ett större bidrag som du vill utnyttja. Varmt välkommen!

This will close in 0 seconds

Friskvårdsbidrag

Behöver du ett kvitto för friskvård? Maila oss isåfall Här så ordnar vi det. Vi kan också skriva ett kvitto på en längre period (flera månaders prenumeration) om du har ett större bidrag som du vill utnyttja. Varmt välkommen!

This will close in 0 seconds

Våra lokaler

GÖTGATAN 11, SLUSSEN
RUTGER FUCHSGATAN 4, SKANSTULL
MAGNUS LADULÅSGATA 48, MEDBORGARPLATSEN
ORGANISATIONSNUMMER: 556948-6888

Tekniska frågor och svar
Jag har långsam uppkoppling vilket gör att videosekvenserna hackar. Vad kan jag göra?

Alla våra videos finns idag i olika kvalitéer och standardvalet är HD-kvalitet. Vid sämre uppkoppling/alternativt om du inte vill slösa mobilsurf, testa att klicka på HD-knappen när du har videon uppe och ändra till “standard”. Upplösningen blir då lite sämre men videon laddar desto snabbare och drar mindre surf.

I vilka enheter kan jag se era videos?

Du kan se våra videos via din dator, surfplatta, smartphone samt via din TV om du kopplar in din dator via en HDMI/VGA-sladd, Chromecast eller använder AppleTV och funktionen Airplay. För Chromecast gäller följande:

1. Ladda ner Chromecasts/Google Homes app för Android

2. Gå in i appen och leta upp “Spegla enheten”

3. När skärmen speglas från telefonen till TVn, gå in på Yogobes hemsida i webbläsaren/bokmärket på hemskärmen och väljer den video du vill spela. Om Yogobe inte fungerar i din enhet kan det bero på att du inte har uppdaterat den och alltså inte har den senaste versionen. Testa gärna att uppdatera!

Jag får inte igång era videos. Vad kan vara fel?

Det kan vara fler orsaker. Om du bara kan se 1 minut beror det på att du inte är inloggad/inte har en aktiv prenumeration. Blir skärmen blå eller står och laddar kan det bero på att du inte har den senaste uppdateringen på din enhet eller webbläsare. För att själv felsöka: testa att få igång videos på en annan enhet (annan dator, mobil, surfplatta). Hjälper inget av detta, maila oss på info@egentid.se så undersöker vi saken närmare.

Jag har glömt mitt lösenord. Hur gör jag?

Här på din medlemssida finns ett vitt utrymme som heter DASHBOARD. Högst överst i den står det ”Change password” Klicka där för at byta lösenord.

Jag vill säga upp men hittar inte hur?

Du avslutar genom att logga in på din medlemssida. Nedanför den vita rutan till höger där du kan byta lösenord med mer finns en knapp med en ringklocka efter – Hantera prenumerationer. Klicka på den och sedan på rutan där det står “Betalning”. Klicka därefter på Visa och sedan Avbryt. 

Det går också bra att maila oss på info@egentid.se så hjälper vi dig

Jag ska åka utomlands en period. Fungerar er tjänst i utlandet?

Ja, Egen tid fungerar lika bra var du än befinner dig, så länge du har en internetuppkoppling.

Hur gör jag för att se era yoga- träningsvideos i TV:n?

Du kan se våra videos i din TV genom koppla in en HDMI/VGA sladd eller använda AppleTV där du använder funktionen Airplay.