Profylax / Profylaxkurs

(Boka kursen längst ner på sidan)

Profylax innebär förberedelse och att förbereda sig inför en förlossning är något av det mest spännande och roliga man kan få vara med om. Men, det kan också väcka en del frågor, oro och rädsla. Oavsett vilka känslor du och din partner har inför förlossningen just nu så tar våra kursledare hänsyn till det och möter er där under denna profylaxkurs.

I denna profylaxkurs får ni tillgång till ovärderliga verktyg att ta med in i förlossningsrummet, såsom vikten av andningen, tryggheten i att kroppen ”kan” och vet vad den gör samt hur viktig din inställning till förlossningen är. Stort fokus ligger på partnerns/stödpersonens roll samt hur hen kan bli ett ovärderligt stöd under den kommande förlossningen så att ni blir ett sammansvetsat och tryggt team.

Nästa kurs sänds LIVE online den 26 april 2020. Via din dator eller din telefon kommer du och din partner att delta i kursen hemifrån. Kursen kommer att upplevas som en ”vanlig” kurs i lokal där din instruktör kommer att guida er genom övningar och hon finns också tillgänglig för frågor och feedback. Ni kan själv välja om ni vill synas i bild eller inte. En fantastisk möjlighet av tillgång till förlossningsförberedelse i denna tid av behov av fysik distans. Efter bokning får du ett mail med uppgifter om login och annan värdefull info.

Kursen rekommenderas från vecka 25 och sträcker sig över fyra timmar. Vi kommer att ha en liten paus/bensträckare mitt i. Priset är för 2 personer.

Ett polulärt val är att kombinera denna kurs med Gravidyoga eller annan träningsform tidigare under graviditeten.

VARMT VÄLKOMNA!

Vad är profylax?

Under en kursen fokuserar man på att skapa de bästa förutsättningarna inför förlossning genom förberedelse. Denna förberedelse kallas för Profylax. En förlossning är bland det roligaste och mest spännande en människa kan vara med om, men är ofta också kopplad till både stress, oro, rädslor och massvis av frågor. Genom Profylax skapa får du och din partner förberedande rådgivning av våra kursledare som tar hänsyn till de känslor just ni har inför förlossningen.

Varför profylaxkurs?

 • Du och din partner får ovärderliga verktyg i form av kunskap och förståelse som ni har med er under förlossningen.
 • Tillsammans med kursledaren skapas en trygghet king att kroppen kan och vet vad den gör.
 • Profylaxkurs skapar en förståelse för vikten av din ställning inför förlossningen, och hur du kan påverka den.
 • Din partner får också den förberedelse hen behöver för att ni tillsammans ska bli ett tryggt och starkt team.

Är profylaxkurs bra?

Profylax är ett fantastiskt bra sätt att skapa sig de bästa förutsättningarna inför förlossningen.

När ska man gå profylaxkurs?

Du kan påbörja din profylax precis när du vill under graviditeten. Vanligtvis brukar man börja delta när det drar ihop sig för förlossning, omkring vecka 25 i graviditeten.

Kurstillfällen

  Söndagar

  Nästa startdatum
  sön 26 apr 202013:00 - 17:00Fåtal platser kvar
  Plats: LIVE Online
  Instruktör: Andrea Nanda
  Pris: 995kr2,495kr

  Startdatum

   Nollställ
  [contact-form-7 id="342" title="Intresse av kurs på annan tid"]