Profylax / Profylaxkurs

JUST NU HAR VI INGA KURSER I PROFYLAX PÅ GRUND AV CORONA. Läs mer om våra direktsända pass i Gravidyoga. 

Profylax innebär förberedelse och att förbereda sig inför en förlossning är något av det mest spännande och roliga man kan få vara med om. Men, det kan också väcka en del frågor, oro och rädsla. Oavsett vilka känslor du och din partner har inför förlossningen just nu så tar våra kursledare hänsyn till det och möter er där under denna profylaxkurs.

I denna profylaxkurs får ni tillgång till ovärderliga verktyg att ta med in i förlossningsrummet, såsom vikten av andningen, tryggheten i att kroppen ”kan” och vet vad den gör samt hur viktig din inställning till förlossningen är. Stort fokus ligger på partnerns/stödpersonens roll samt hur hen kan bli ett ovärderligt stöd under den kommande förlossningen så att ni blir ett sammansvetsat och tryggt team.

Kursen rekommenderas från vecka 25 och sträcker sig över fyra timmar. Vi kommer att ha en liten paus/bensträckare mitt i. Priset är för 2 personer.

Ett polulärt val är att kombinera denna kurs med Gravidyoga eller annan träningsform tidigare under graviditeten.

VARMT VÄLKOMNA!

Vad är profylax?

Under en kursen fokuserar man på att skapa de bästa förutsättningarna inför förlossning genom förberedelse. Denna förberedelse kallas för Profylax. En förlossning är bland det roligaste och mest spännande en människa kan vara med om, men är ofta också kopplad till både stress, oro, rädslor och massvis av frågor. Genom Profylax skapa får du och din partner förberedande rådgivning av våra kursledare som tar hänsyn till de känslor just ni har inför förlossningen.

Varför profylaxkurs?

  • Du och din partner får ovärderliga verktyg i form av kunskap och förståelse som ni har med er under förlossningen.
  • Tillsammans med kursledaren skapas en trygghet king att kroppen kan och vet vad den gör.
  • Profylaxkurs skapar en förståelse för vikten av din ställning inför förlossningen, och hur du kan påverka den.
  • Din partner får också den förberedelse hen behöver för att ni tillsammans ska bli ett tryggt och starkt team.

Är profylaxkurs bra?

Profylax är ett fantastiskt bra sätt att skapa sig de bästa förutsättningarna inför förlossningen.

När ska man gå profylaxkurs?

Du kan påbörja din profylax precis när du vill under graviditeten. Vanligtvis brukar man börja delta när det drar ihop sig för förlossning, omkring vecka 25 i graviditeten.

Kurstillfällen

    Inga kurser funna
[contact-form-7 id="342" title="Intresse av kurs på annan tid"]