- Egentid
- Egentid

Mamma & Bebis yoga - Träna hemma när det passar dig.

Egen tids Mamma & Babyyoga finns idag online så att du kan träna hur ofta du vill och när det passar dig! Yogan är ett fantastiskt sätt att stärka och bygga upp kroppen inifrån och ut för dig som är nybliven mamma. Passen hjälper dig att komma i form både fysiskt och mentalt efter graviditet och förlossning. Ingen förkunskap av yoga behövs och vi arbetar i sköna och enkla rörelser som du kan göra tillsammans med ditt barn om hen är vaken.

Vid köp får du tillgång till 6 pass anpassade till de olika faserna efter förlossningen. Inga förkunskaper behövs och inte heller några redskap och du kan starta redan som nyförlöst.

Passen leds av erfarna Ida Nissle som har en gedigen utbildning som yogalärare och yogaterapeut. Hon är även diplomerad gravid- och postpartumyogalärare i ”The dolphin method” samt diplomerad doula. 

Vill du träna i någon av våra studios kan du maila oss här för att få info om kommande startdatum.

Varmt välkommen!

FAQ

Yoga är en uråldrig visdom om kropp & själ som passar väldigt bra för gravida kvinnor. Yoga är ett fantastiskt verktyg att använda för att lära känna sin kropp bättre och har många fördelar för både mamma och bebis. Mamman får kontakt med sin egen kropp och bebisen på ett speciellt sätt och yogan gör det lättare att acceptera och underlätta de olika faserna en graviditet har. Yogan ger tillgång till olika avslappningsövningar som gör avslappningen mer närvarande, både under förlossningen och i vardagen. Träningen ger mamma och bebis ny energi.

Med regelbunden träning förbereds kvinnan och hennes kropp inför förlossning. Kvinnans bäcken öppnas på ett mjukt och naturligt sätt och många positioner kan med fördel användas som förlossningsställningar. Dessa blir lättare att inta om de tränats på sedan tidigare. Med yogan förbättras även blodcirkulationen och vänjer kroppen vid avslappning – något som är speciellt viktigt som förlossningsförberedelse.

I yoga används lugn och djup andning. Inandningen sker genom näsan och hittar tillbaka till buk & bröstkorgsandning, den så kallade yogiiska andningen. Rätt andningsteknik kan även fungera som smärtlindringsteknik under förlossningen. Rätt andning ger även bebisen jämn syretillförsel och därmed ges den en så skonsam förlossning som möjligt.

 • Under din graviditet behöver både du och din bebis fylla på med ny energi, vilket yogan kan ge dig. 
 • Genom att utföra gravidyoga regelbundet gör du dig redo inför förlossningen, både mentalt med hjälp av andningen och fysiskt med hjälp av övningar som ger dig smidigheten. 

 • Övningarna hjälper ditt barn att hitta sin slutliga placering inför förlossningen och ditt bäcken öppnas på ett mjukare och naturligare sätt. 

 • Genom att träna på att inta olika förlossningsställningar blir det lättare för dig att hitta den optimala positionen. 
 • Du upplever mer rörlighet och ökad balans i kroppen allteftersom du utvecklas inom gravidyoga.
 • Yoga främjar blodcirkulationen och hjälper din kropp att slappna av. Detta kommer du att ha användning för när det är dags för förlossningen. 
 • Den djupa yogiiska andningen fungerar även som ett verktyg att hantera smärta under förlossningen. Rätt andningsteknik säkerställer även att din bebis får en jämn tillförsel av syre under förlossningen.
 • Gravidyoga utvecklar din styrka och uthållighet – två egenskaper du kommer att ha stor användning för under ditt föräldraskap. 

Så länge du lyssnar på vad din kropp orkar med så finns det ingen begränsning för hur ofta du kan eller vill utöva yoga under din graviditet. Alla har olika förutsättningar och gränser för vad som är en lagom träningsmängd. 

Du bör lyssna på din kropp, och känna efter att det känns bra. Mot slutet av graviditeten, när din kropp börjar kännas tyngre och vissa rörelseövningar blir svåra, kan du fortfarande delta genom andningsövningar, meditation och mindre avancerade positioner. Så länge det känns bra för dig, så kan du träna hela vägen till förlossningen. 

Vår rekommendation är att du börjar träna yoga när du passerat den 12:e graviditetsveckan.

Gravidpilates är en yogabaserad form av träning som även innehåller övningar för ökad styrka och flexibilitet samt kroppsmedvetenhet, andning och avslappning. Gravidpilates fokuserar på core, dvs buk- och bäckenbottenmuskulaturen, för att öka bålstabilitet. För att stärka mage och avlasta din rygg, så fokuserar vi på övningar på alla fyra. 

Vi jobbar mycket på alla fyra för att stärka mage och bäcken samt avlasta rygg och samtidigt inte belasta lederna för mycket. Eftersom magen växer under en graviditet så sträcks musklerna över magen, vilket gör att de försvagas. Här jobbar vi med mjuka övningar för att bibehålla magens styrka tillsammans med bäckenbotten. Även muskulaturen kring bäckenbotten utsätts för mycket belastning och har en tendens att sträckas nedåt, vilket kan leda till svårigheter att ”knipa”. Du kan testa din styrka i bäckenbotten genom at knipa och hålla i ca 10 sekunder. Genom att stärka din bäckenbotten med gravidpilates minskar du risken för led- och ligamentskador under din förlossning, samt inkontinens efter förlossningen. 

Pilates-passen innehåller även stående övningar och vi använder även redskap som pilates-ringar som är ett fantastiskt redskap att öka styrkan och stabiliteten i muskulatur och ligament.

Precis som i yogan avslutas passet med en guidad avslappning som leder dig till djupare kontakt med din kropp, din andning och närvaron med bebisen.

 • Pilatesen hjälper till att behålla smidighet och styrka under och efter din graviditet. 
 • Träningen kan hjälpa kroppen att snabbare återhämta sig efter en förlossning.
 • Gravidpilates stärker din balans och förbättrar din hållning.
 • Du undviker inkontinens.

Så länge du lyssnar på din kropps signaler så kan du träna gravidpilates så ofta du känner att du klarar. Det är en väldigt skonsam träningsform och tillåter dig att börja och sluta precis när du vill under din graviditet.

Vår rekommendation är att du börjar träna pilates när du passerat den 12:e graviditetsveckan.

Yoga och Pilates kommer från samma grund då Joseph Pilates i början av förra seklet utvecklade sin metod inspirerad av yogan. Under pilatesträning jobbar vi lite mer med isolerade muskelgrupper för styrka och smidighet. Under yogan jobbar vi generellt mer med hela kroppen i varje position. Yogan har även mer andligt och mentalt fokus där vi t. ex. sjunger ett mantra eller talar om chakran och energier.

Du bör inte börja träna förrän i vecka 12. Därefter kan du träna ända fram till din förlossning om det känns bra. Om kroppen är tung mot slutet kan du fortsätta gå på dina pass och närvara genom att meditera, göra andningsövningar och enkla asanas/positioner.

För de flesta är det mycket välgörande att utöva dessa träningsformer, men det finns en del symtom som du bör vara uppmärksam på. Ta kontakt med din barnmorska om du känner av någon eller några av följande:

a. Konstant illamående
b. Suddig syn
c. Plötslig svullnad av händer och fötter
d. Blödningar
e. Feber eller frossa
f. Ihållande huvudvärk
g. Ihållande stark smärta
h. Stark foglossningssmärta

Alla kroppar är unika, därför råder vi till att mjukt känna vad just du klarar av. Men generellt ska du ska undvika alla snedbelastande övningar och ha knän och höfter i jämn nivå. Undvik balansövningar och bredbenta övningar. Du kan vila med kudde mellan knäna och göra mjuka knipövningar för att stärka bäckenbotten och höfter. Våra instruktörer kommer att hjälpa dig under passet.

På Egen Tid erbjuder vi dig en kravlös och individanpassad träning. Här får du tillfälle att släppa alla krav och gå djupare in i dig själv och din graviditet. Våra kurser bygger på en flexibilitet och pågår löpande under höst- och vårtermin, så att du kan påbörja när du vill och träna så länge du önskar. Välj det startdatum och den längd på kurs som passar dig bäst.

Vi har ett stort utbud av kurser med olika startdatum, pris från 1095:- Välj när det passar dig att starta, hur många veckor du vill träna samt om du föredrar en kurs i gravidyoga eller gravidpilates. När du valt den dag och tid som passar dig bäst har du sedan en garanterad plats på den kursen varje vecka i så många veckor som du bokat. Kanske önskar du en kombination av de yoga och pilates eller kanske vill du starta vid ett senare tillfälle? Maila då till oss via fliken ”Kontakta oss” så skräddarsyr vi ett upplägg åt dig. Det går också bra att ringa på 08-556 129 00.

Vid köp av kurs hos oss gäller hela avgiften tillbaka förutom 100 kr i administrationsavgift, om du avbokar fram till 10 dagar innan kursstart.

Avbokar du en kurs senare än 10 dagar innan kursstart debiterar vi dig hela summan.

Mot uppvisande av läkarintyg får du tillbaka 50% av inbetald summa oavsett när du avbokar.

Om du påbörjat din kurs får du tillbaka 50% för resterande pass på din kurs, detta eftersom vi efter start inte kan ge din plats till någon annan.  

Ja, du kan alltid prova på ett pass innan du bestämmer dig. Klicka på “Anmälan” på den kurs som du önskar prova på. Därefter klickar du på “Kicka för anmälan”. Då kommer du till en sida där du fyller i dina uppgifter och väljer Prova på under “rullgardinen” med frågan “Hur många veckor vill du träna”.

Maila oss på info@egentid eller ring på tel. 08-556 129 00 om du behöver hjälp eller har några frågor. 

Musiken vi spelar får dig att bli harmonisk, glad och inspirerad och det kan vara bra att välja en favorit att ta med till din förlossning. På passen spelar vi bland annat Deva & Miten Premal, Premo, Krishna Das, Sudha & Manesh, Snatam Kaur, Sada Sat Kaur och Bachan Kaur.

Ja, det är möjligt att få ett kvitto. Det skickas till dig i samband med att du anmäler dig till en kurs. Behöver du ett kvitto din träning online kan du bara maila oss på info@egentid.se så skickar vi dig ett kvitto. 

Du är välkommen på vår Baby-yoga från ca 6 veckor efter förlossningen. Kom ihåg att berätta för yogaläraren att du är relativt nyförlöst, så du kan få alternativa ställningar. Yoga är ett utmärkt sätt att komma tillbaka till din kropp – och ett mysigt sätt att umgås med din bebis.

 

Allmänna bokningsregler Bokad plats av kurs är bindande. Bokning görs via Egen tids hemsida. Observera att plats till kurs är garanterad först när betalning registrerats hos Egen tid. Vid frånvaro utgår full debitering. När din bokning är gjord via hemsidan får du en bokningsbekräftelse via e-post. Enlig lagen om distansavtal gäller ångerfrist vid ehandel i 14 dagar från köpet. Vid sjukdom eller skada kan du få pengarna tillbaka för resterande kurstillfällen från det datum att du skickar oss sjukintyget. Det går också bra att frysa dina resterande kurstillfällen till senare. Detta gäller endast om du informerar oss direkt när sjukskrivningen påbörjas. Vi godkänner inte anmälan i efterhand. Ta igen missade kurstillfällen Missar man sin kurstid en vecka (eller flera gånger) så kan i mån av plats ta igen det inom den period som kursen löper. Det går inte att ‘flytta över’ missade gånger från en termin till en annan. Personuppgiftslagen De personuppgifter du lämnar till Egen tid används för att hantera bokningar och bekräftelser samt för att se till att tjänsten fungerar på bästa möjliga vis. Egen tid register behandlas enligt PUL, Personuppgiftslagen. Ingen annan part än Egen tid har tillgång till uppgifterna.
Scrolla i listan nedan
Scrolla i listan
Vanliga frågor
1. Kan man streama videor till TV:n? I dagsläget är det tyvärr inte möjligt att strama till TV:n
Vänligen scrolla i listan nedan
Scrolla i listan
Vänligen scrolla i listan nedan
Scrolla i listan

Hos oss på Egen tid kan du boka personlig träning på två olika sätt. 

Personlig träning 60min

Här får du möjligheten att bli guidad till ett skönt yogapass, helt anpassat för Dig. Passet börjar med några minuters samtal om hur du mår och vad du har för önskemål och behov. Därefter guidas du igenom passet som avslutas med en stunds djupavslappning. Ett pass kan innehålla både fysiska yogaövningar anpassade efter Dig, andningsövningar, meditativa övningar samt djupavslappning. Hur just Ditt pass kommer se ut kommer vi överens om i början av lektionen.

Pris: 795:-

Privat yogakonsultation 90 minuter

Här får du möjlighet att få ett helt skräddarsytt yogapass att göra hemma under din graviditet. Innan konsultationen får du fylla i ett formulär med lite frågor kring din hälsa samt dina önskningar och behov för ditt yogautövande. Formuläret mailar du tillbaka till oss helst senast dagen innan.

En konsultation går till så att vi börjar med att samtala kring formuläret och du får berätta lite om hur du mår och vad du har för önskningar och behov. Sedan kommer du få göra några övningar så att vi kan se vilka övningar som passar dig bäst. Därefter designar vi ett individuellt yogaprogram till dig som vi noga går igenom. Du får yogaprogrammet skickat till dig och du kan höra av dig med frågor kring konsultationen.

Pris 995 :-

This will close in 0 seconds

Vad händer nu?

När du klickat på starta din provperiod kommer du till Klarnas betalsida. Du blir automatiskt registrerad när du anger ditt postnummer och debiteras noll kr. På Klarnas sida ser du även det datum du börjar betala för Egen tid och hur du avslutar innan provperiodens slut. Det är även där som du fyller i ytterligare rabattkod om du har en sådan.

Varmt välkommen in! <3

This will close in 0 seconds

Friskvårdsbidrag

Behöver du ett kvitto för friskvård? Maila oss isåfall Här så ordnar vi det. Vi kan också skriva ett kvitto på en längre period (flera månaders prenumeration) om du har ett större bidrag som du vill utnyttja. Varmt välkommen!

This will close in 0 seconds

Friskvårdsbidrag

Behöver du ett kvitto för friskvård? Maila oss isåfall Här så ordnar vi det. Vi kan också skriva ett kvitto på en längre period (flera månaders prenumeration) om du har ett större bidrag som du vill utnyttja. Varmt välkommen!

This will close in 0 seconds

Våra lokaler

GÖTGATAN 11, SLUSSEN
RUTGER FUCHSGATAN 4, SKANSTULL
MAGNUS LADULÅSGATA 48, MEDBORGARPLATSEN
ORGANISATIONSNUMMER: 556948-6888

Tekniska frågor och svar
Jag har långsam uppkoppling vilket gör att videosekvenserna hackar. Vad kan jag göra?

Alla våra videos finns idag i olika kvalitéer och standardvalet är HD-kvalitet. Vid sämre uppkoppling/alternativt om du inte vill slösa mobilsurf, testa att klicka på HD-knappen när du har videon uppe och ändra till “standard”. Upplösningen blir då lite sämre men videon laddar desto snabbare och drar mindre surf.

I vilka enheter kan jag se era videos?

Du kan se våra videos via din dator, surfplatta, smartphone samt via din TV om du kopplar in din dator via en HDMI/VGA-sladd, Chromecast eller använder AppleTV och funktionen Airplay. För Chromecast gäller följande:

1. Ladda ner Chromecasts/Google Homes app för Android

2. Gå in i appen och leta upp “Spegla enheten”

3. När skärmen speglas från telefonen till TVn, gå in på Yogobes hemsida i webbläsaren/bokmärket på hemskärmen och väljer den video du vill spela. Om Yogobe inte fungerar i din enhet kan det bero på att du inte har uppdaterat den och alltså inte har den senaste versionen. Testa gärna att uppdatera!

Jag får inte igång era videos. Vad kan vara fel?

Det kan vara fler orsaker. Om du bara kan se 1 minut beror det på att du inte är inloggad/inte har en aktiv prenumeration. Blir skärmen blå eller står och laddar kan det bero på att du inte har den senaste uppdateringen på din enhet eller webbläsare. För att själv felsöka: testa att få igång videos på en annan enhet (annan dator, mobil, surfplatta). Hjälper inget av detta, maila oss på info@egentid.se så undersöker vi saken närmare.

Jag har glömt mitt lösenord. Hur gör jag?

Här på din medlemssida finns ett vitt utrymme som heter DASHBOARD. Högst överst i den står det ”Change password” Klicka där för at byta lösenord.

Jag vill säga upp men hittar inte hur?

Du avslutar genom att logga in på din medlemssida. Nedanför den vita rutan till höger där du kan byta lösenord med mer finns en knapp med en ringklocka efter – Hantera prenumerationer. Klicka på den och sedan på rutan där det står “Betalning”. Klicka därefter på Visa och sedan Avbryt. 

Det går också bra att maila oss på info@egentid.se så hjälper vi dig

Jag ska åka utomlands en period. Fungerar er tjänst i utlandet?

Ja, Egen tid fungerar lika bra var du än befinner dig, så länge du har en internetuppkoppling.

Hur gör jag för att se era yoga- träningsvideos i TV:n?

Du kan se våra videos i din TV genom koppla in en HDMI/VGA sladd eller använda AppleTV där du använder funktionen Airplay.