Samma tankar om och om igen?

Samma tankar om och om igen?

Varje dag tänker vi tusentals tankar – faktum är att vi ofta tänker samma tankar flera gånger per dag, och ofta (men inte alltid) är flera av dem negativa. Att använda sig av affirmationer handlar om att förbättra sin inre konversation och på sikt helt förändra sina tankemönster, genom att upprepa positiva fraser för sig själv.

Vad är en affirmation?

En affirmation är ett positivt påstående om dig själv, som du använder för att instruera dig själv att tänka positivt och på så sätt förändra dina tankemönster. Du väljer ut en fras eller flera som du sedan upprepar för dig själv så länge som du känner att du behöver. Faktum är att när vi intalar oss något över en längre period, så blir det tillslut våran sanning. Så se till att din inre konversation och dina tankar både lyfter och stärker dig. 

Om du som gravid känner att du har rädslor och oroliga tankar kring att föda kan du använda affirmationer till att skingra dem och stärka dig; Nedan är en lista på affirmationer – Välj de som passar dig eller skriv dina egna.

Du kan skriva ner din affirmation, eller helt enkelt läsa upp dem för dig själv i ditt huvud. Häng upp dem hemma– i sovrummet, i badrummet, några nerskrivna i plånboken…

Exempel på affirmationer för dig som är gravid

Du kan skapa en affirmation precis hur som helst, men för att komma igång kan du använda någon av dessa:

· Jag är en kraftfull, kärleksfull och medkännande människa

· Jag accepterar alla mina känslor som en del av mig

· Jag accepterar mig helt och full här och nu

· Jag är sann mot mig själv

Förlossningsaffirmationer:

· Jag är en stark och kapabel kvinna

· Min kropp är fantastisk och underbart skapad

· Jag är stark, säker, bestämd och kvinnlig

· Min Kropp och mitt Psyke kan hantera vilken ansträngning och värk som helst

· Jag litar på att min kropp kan föda detta barn

· Jag litar på att mina instinkter fungerar optimalt under förlossningen

· Jag litar på att mina instinkter vet vad som är bäst för mitt barn

· Det är bra för mig att ta hand om mig och uttrycka vad jag behöver

· Jag litar på min Kropp

· Min kropp har all kunskap som behövs för att föda mitt barn

För omföderskor:

· Det här är en ny förlossning och en ny bebis –unik I sig själv

· Jag ser min/mina tidigare förlossning/ar som lärorika upplevelser som jag växer och förändras utav

Vad är effekten av affirmationer?

Metodiken är egentligen ganska enkel: när du intalar dig själv positiva påståenden kan du förändra ditt sätt att tänka över tid. Att ha en negativ inre konversation om och om igen har en tendens att sätta sina spår – oavsett om det handlar om att klanka ner på sig själv, eller kanske sin sambo. När de tankarna upprepas i det inre så bildas snabbt en ond cirkel av samma upprepande tankar.

Så att istället medvetet välja ut positiva affirmationer som man önskar om sig själv eller i sitt liv ger precis samma sak – fast i en god spiral istället!

Använd gärna dina affirmationer ihop med meditation för att stärka dem. Det underlättar att känna in affirmationen och se den framför dig i form av bilder.

Lycka till! <3

Tack till Forni och Yogastudion i Göteborg för inspiration!

Allmänna bokningsregler Bokad plats av kurs är bindande. Bokning görs via Egen tids hemsida. Observera att plats till kurs är garanterad först när betalning registrerats hos Egen tid. Vid frånvaro utgår full debitering. När din bokning är gjord via hemsidan får du en bokningsbekräftelse via e-post. Enlig lagen om distansavtal gäller ångerfrist vid ehandel i 14 dagar från köpet. Vid sjukdom eller skada kan du få pengarna tillbaka för resterande kurstillfällen från det datum att du skickar oss sjukintyget. Det går också bra att frysa dina resterande kurstillfällen till senare. Detta gäller endast om du informerar oss direkt när sjukskrivningen påbörjas. Vi godkänner inte anmälan i efterhand. Ta igen missade kurstillfällen Missar man sin kurstid en vecka (eller flera gånger) så kan i mån av plats ta igen det inom den period som kursen löper. Det går inte att ‘flytta över’ missade gånger från en termin till en annan. Personuppgiftslagen De personuppgifter du lämnar till Egen tid används för att hantera bokningar och bekräftelser samt för att se till att tjänsten fungerar på bästa möjliga vis. Egen tid register behandlas enligt PUL, Personuppgiftslagen. Ingen annan part än Egen tid har tillgång till uppgifterna.
Scrolla i listan nedan
Scrolla i listan
Vanliga frågor
1. Kan man streama videor till TV:n? I dagsläget är det tyvärr inte möjligt att strama till TV:n

Hos oss på Egen tid kan du boka personlig träning på två olika sätt. 

Personlig träning 60min

Här får du möjligheten att bli guidad till ett skönt yogapass, helt anpassat för Dig. Passet börjar med några minuters samtal om hur du mår och vad du har för önskemål och behov. Därefter guidas du igenom passet som avslutas med en stunds djupavslappning. Ett pass kan innehålla både fysiska yogaövningar anpassade efter Dig, andningsövningar, meditativa övningar samt djupavslappning. Hur just Ditt pass kommer se ut kommer vi överens om i början av lektionen.

Pris: 795:-

Privat yogakonsultation 90 minuter

Här får du möjlighet att få ett helt skräddarsytt yogapass att göra hemma under din graviditet. Innan konsultationen får du fylla i ett formulär med lite frågor kring din hälsa samt dina önskningar och behov för ditt yogautövande. Formuläret mailar du tillbaka till oss helst senast dagen innan.

En konsultation går till så att vi börjar med att samtala kring formuläret och du får berätta lite om hur du mår och vad du har för önskningar och behov. Sedan kommer du få göra några övningar så att vi kan se vilka övningar som passar dig bäst. Därefter designar vi ett individuellt yogaprogram till dig som vi noga går igenom. Du får yogaprogrammet skickat till dig och du kan höra av dig med frågor kring konsultationen.

Pris 995 :-

This will close in 0 seconds

Vad händer nu?

När du klickat på starta din provperiod kommer du till Klarnas betalsida. Du blir automatiskt registrerad när du anger ditt postnummer och debiteras noll kr. På Klarnas sida ser du även det datum du börjar betala för Egen tid och hur du avslutar innan provperiodens slut. Det är även där som du fyller i ytterligare rabattkod om du har en sådan.

Varmt välkommen in! <3

Friskvårdsbidrag

Behöver du ett kvitto för friskvård? Maila oss isåfall Här så ordnar vi det. Vi kan också skriva ett kvitto på en längre period (flera månaders prenumeration) om du har ett större bidrag som du vill utnyttja. Varmt välkommen!

This will close in 0 seconds

Friskvårdsbidrag

Behöver du ett kvitto för friskvård? Maila oss isåfall Här så ordnar vi det. Vi kan också skriva ett kvitto på en längre period (flera månaders prenumeration) om du har ett större bidrag som du vill utnyttja. Varmt välkommen!

This will close in 0 seconds

Våra lokaler

GÖTGATAN 11, SLUSSEN
RUTGER FUCHSGATAN 4, SKANSTULL
MAGNUS LADULÅSGATA 48, MEDBORGARPLATSEN
ORGANISATIONSNUMMER: 556948-6888

Tekniska frågor och svar
Jag har långsam uppkoppling vilket gör att videosekvenserna hackar. Vad kan jag göra?

Alla våra videos finns idag i olika kvalitéer och standardvalet är HD-kvalitet. Vid sämre uppkoppling/alternativt om du inte vill slösa mobilsurf, testa att klicka på HD-knappen när du har videon uppe och ändra till “standard”. Upplösningen blir då lite sämre men videon laddar desto snabbare och drar mindre surf.

I vilka enheter kan jag se era videos?

Du kan se våra videos via din dator, surfplatta, smartphone samt via din TV om du kopplar in din dator via en HDMI/VGA-sladd, Chromecast eller använder AppleTV och funktionen Airplay. För Chromecast gäller följande:

1. Ladda ner Chromecasts/Google Homes app för Android

2. Gå in i appen och leta upp “Spegla enheten”

3. När skärmen speglas från telefonen till TVn, gå in på Yogobes hemsida i webbläsaren/bokmärket på hemskärmen och väljer den video du vill spela. Om Yogobe inte fungerar i din enhet kan det bero på att du inte har uppdaterat den och alltså inte har den senaste versionen. Testa gärna att uppdatera!

Jag får inte igång era videos. Vad kan vara fel?

Det kan vara fler orsaker. Om du bara kan se 1 minut beror det på att du inte är inloggad/inte har en aktiv prenumeration. Blir skärmen blå eller står och laddar kan det bero på att du inte har den senaste uppdateringen på din enhet eller webbläsare. För att själv felsöka: testa att få igång videos på en annan enhet (annan dator, mobil, surfplatta). Hjälper inget av detta, maila oss på info@egentid.se så undersöker vi saken närmare.

Jag har glömt mitt lösenord. Hur gör jag?

Här på din medlemssida finns ett vitt utrymme som heter DASHBOARD. Högst överst i den står det ”Change password” Klicka där för at byta lösenord.

Jag vill säga upp men hittar inte hur?

Du avslutar genom att logga in på din medlemssida. Nedanför den vita rutan till höger där du kan byta lösenord med mer finns en knapp med en ringklocka efter – Hantera prenumerationer. Klicka på den och sedan på rutan där det står “Betalning”. Klicka därefter på Visa och sedan Avbryt. 

Det går också bra att maila oss på info@egentid.se så hjälper vi dig

Jag ska åka utomlands en period. Fungerar er tjänst i utlandet?

Ja, Egen tid fungerar lika bra var du än befinner dig, så länge du har en internetuppkoppling.

Hur gör jag för att se era yoga- träningsvideos i TV:n?

Du kan se våra videos i din TV genom koppla in en HDMI/VGA sladd eller använda AppleTV där du använder funktionen Airplay.