Därför ska du gravidyoga – 5 fördelar

Därför ska du gravidyoga – 5 fördelar

Forskning visar att gravidyoga förbättrar sömnen, sänker stressnivåerna och aktiverar kroppens egna lugn och ro-system. Fortfarande inte övertygad? Här tipsar vi om fem fördelar med gravidyoga!

Yoga är träningsformen som passar alla – inte minst dig som är gravid. En graviditet innebär en stor påfrestning på kroppen – därför fokuserar gravidyogan på mjuka rörelser, stretching, andning och mental närvaro. Om inte det är nog för att övertyga dig kommer här fem fördelar med gravidyoga!

1 Det är enkelt och passar alla

Det fina med yoga som träningsform är att den passar alla och går att anpassa efter de flestas behov. Gravidyogan är anpassad med enkla övningar och justeringar som passar dig som är gravid. Tanken är att yogan ska gå att utföra även när du har ont, för att hjälpa att lätta på smärtan. Övningarna är fokuserade på bland annat bäckenbotten och ryggen, men du får även lära dig övningar som du kan påbörja direkt efter förlossningen för att stärka kroppen igen. Du kan börja när som helst under graviditeten, men många rekommenderar att du börjar efter vecka 12 och sedan fortsätter så länge kroppen tillåter.

2 Du förebygger olika fysiska besvär

Vilken träning som passar bäst under en graviditet är såklart individuellt, men gemensamt för många gravida är att de får ont i benen, ont i höfterna och en trött rygg som inte alls ökar träningspeppen. De fysiska övningarna i gravidyoga hjälper till att förebygga olika besvär som är vanliga när kroppen blir tyngre, som till exempel ryggont. Yogan bidrar också till att stärka ben-, rygg- och bäckenbottenmuskulatur och skyddar från felbelastningar. Du hjälper kroppen att bli både smidigare och starkare!

3.  Yogan bidrar till minskad smärta

Ansträngning och smärta under förlossningen kan leda till ytlig andning som i sin tur förstärker smärtupplevelsen. För att slappna av och minska smärtan igen kan det hjälpa att andas djupt och långsamt genom näsan, vilket du lär dig på gravidyoga. Det kan låta simpelt att kontrollerad andning kan minska smärtan, men det som händer vid djupandning är att kroppens parasympatiska nervsystem aktiveras och får kroppens nivåer av stresshormoner att sjunka. Andningsövningar är inte heller unikt för gravidyoga. Profylaxkurser, som är vanliga att gå för att förbereda sig inför förlossningen, går igenom bland annat andning och avslappning i förlossningens olika faser.

4 Du kan minska stress och oro inför förlossningen

Att känna oro inför en förlossning är normalt, speciellt om du ska föda barn för första gången. Gravidyoga kan hjälpa dig att ta kontroll över eventuell oro, rädsla eller ångest inför den kommande förlossningen. Andningsövningarna du lär dig leder inte bara till minskad smärta utan gör dig även lugn och fokuserad, vilket kan vara till hjälp under både graviditet och förlossning. Du ökar dessutom kroppsmedvetenheten, vilket ger dig en större tillit till din kropps förmåga att gå igenom en förlossning.

5 Du kan gravidyoga online där det passar dig

Att utföra gravidyoga är som sagt enkelt och går att anpassa helt efter dina förutsättningar. Att gravidyoga online, där det passar dig, är ett utmärkt sätt att hålla kroppen aktiv och sinnet lugnt genom hela graviditeten. Om du tror att gravidyoga hemma är något för dig kan du hitta flera pass på YouTube, för både nybörjare och vana yogis, där du guidas genom positionerna. Här på Egen tid erbjuder vi gravidyoga som går att genomföra online.

Allmänna bokningsregler Bokad plats av kurs är bindande. Bokning görs via Egen tids hemsida. Observera att plats till kurs är garanterad först när betalning registrerats hos Egen tid. Vid frånvaro utgår full debitering. När din bokning är gjord via hemsidan får du en bokningsbekräftelse via e-post. Enlig lagen om distansavtal gäller ångerfrist vid ehandel i 14 dagar från köpet. Vid sjukdom eller skada kan du få pengarna tillbaka för resterande kurstillfällen från det datum att du skickar oss sjukintyget. Det går också bra att frysa dina resterande kurstillfällen till senare. Detta gäller endast om du informerar oss direkt när sjukskrivningen påbörjas. Vi godkänner inte anmälan i efterhand. Ta igen missade kurstillfällen Missar man sin kurstid en vecka (eller flera gånger) så kan i mån av plats ta igen det inom den period som kursen löper. Det går inte att ‘flytta över’ missade gånger från en termin till en annan. Personuppgiftslagen De personuppgifter du lämnar till Egen tid används för att hantera bokningar och bekräftelser samt för att se till att tjänsten fungerar på bästa möjliga vis. Egen tid register behandlas enligt PUL, Personuppgiftslagen. Ingen annan part än Egen tid har tillgång till uppgifterna.
Scrolla i listan nedan
Scrolla i listan
Vanliga frågor
1. Kan man streama videor till TV:n? I dagsläget är det tyvärr inte möjligt att strama till TV:n

Hos oss på Egen tid kan du boka personlig träning på två olika sätt. 

Personlig träning 60min

Här får du möjligheten att bli guidad till ett skönt yogapass, helt anpassat för Dig. Passet börjar med några minuters samtal om hur du mår och vad du har för önskemål och behov. Därefter guidas du igenom passet som avslutas med en stunds djupavslappning. Ett pass kan innehålla både fysiska yogaövningar anpassade efter Dig, andningsövningar, meditativa övningar samt djupavslappning. Hur just Ditt pass kommer se ut kommer vi överens om i början av lektionen.

Pris: 795:-

Privat yogakonsultation 90 minuter

Här får du möjlighet att få ett helt skräddarsytt yogapass att göra hemma under din graviditet. Innan konsultationen får du fylla i ett formulär med lite frågor kring din hälsa samt dina önskningar och behov för ditt yogautövande. Formuläret mailar du tillbaka till oss helst senast dagen innan.

En konsultation går till så att vi börjar med att samtala kring formuläret och du får berätta lite om hur du mår och vad du har för önskningar och behov. Sedan kommer du få göra några övningar så att vi kan se vilka övningar som passar dig bäst. Därefter designar vi ett individuellt yogaprogram till dig som vi noga går igenom. Du får yogaprogrammet skickat till dig och du kan höra av dig med frågor kring konsultationen.

Pris 995 :-

This will close in 0 seconds

Vad händer nu?

När du klickat på starta din provperiod kommer du till Klarnas betalsida. Du blir automatiskt registrerad när du anger ditt postnummer och debiteras noll kr. På Klarnas sida ser du även det datum du börjar betala för Egen tid och hur du avslutar innan provperiodens slut. Det är även där som du fyller i ytterligare rabattkod om du har en sådan.

Varmt välkommen in! <3

Friskvårdsbidrag

Behöver du ett kvitto för friskvård? Maila oss isåfall Här så ordnar vi det. Vi kan också skriva ett kvitto på en längre period (flera månaders prenumeration) om du har ett större bidrag som du vill utnyttja. Varmt välkommen!

This will close in 0 seconds

Friskvårdsbidrag

Behöver du ett kvitto för friskvård? Maila oss isåfall Här så ordnar vi det. Vi kan också skriva ett kvitto på en längre period (flera månaders prenumeration) om du har ett större bidrag som du vill utnyttja. Varmt välkommen!

This will close in 0 seconds

Våra lokaler

GÖTGATAN 11, SLUSSEN
RUTGER FUCHSGATAN 4, SKANSTULL
MAGNUS LADULÅSGATA 48, MEDBORGARPLATSEN
ORGANISATIONSNUMMER: 556948-6888

Tekniska frågor och svar
Jag har långsam uppkoppling vilket gör att videosekvenserna hackar. Vad kan jag göra?

Alla våra videos finns idag i olika kvalitéer och standardvalet är HD-kvalitet. Vid sämre uppkoppling/alternativt om du inte vill slösa mobilsurf, testa att klicka på HD-knappen när du har videon uppe och ändra till “standard”. Upplösningen blir då lite sämre men videon laddar desto snabbare och drar mindre surf.

I vilka enheter kan jag se era videos?

Du kan se våra videos via din dator, surfplatta, smartphone samt via din TV om du kopplar in din dator via en HDMI/VGA-sladd, Chromecast eller använder AppleTV och funktionen Airplay. För Chromecast gäller följande:

1. Ladda ner Chromecasts/Google Homes app för Android

2. Gå in i appen och leta upp “Spegla enheten”

3. När skärmen speglas från telefonen till TVn, gå in på Yogobes hemsida i webbläsaren/bokmärket på hemskärmen och väljer den video du vill spela. Om Yogobe inte fungerar i din enhet kan det bero på att du inte har uppdaterat den och alltså inte har den senaste versionen. Testa gärna att uppdatera!

Jag får inte igång era videos. Vad kan vara fel?

Det kan vara fler orsaker. Om du bara kan se 1 minut beror det på att du inte är inloggad/inte har en aktiv prenumeration. Blir skärmen blå eller står och laddar kan det bero på att du inte har den senaste uppdateringen på din enhet eller webbläsare. För att själv felsöka: testa att få igång videos på en annan enhet (annan dator, mobil, surfplatta). Hjälper inget av detta, maila oss på info@egentid.se så undersöker vi saken närmare.

Jag har glömt mitt lösenord. Hur gör jag?

Här på din medlemssida finns ett vitt utrymme som heter DASHBOARD. Högst överst i den står det ”Change password” Klicka där för at byta lösenord.

Jag vill säga upp men hittar inte hur?

Du avslutar genom att logga in på din medlemssida. Nedanför den vita rutan till höger där du kan byta lösenord med mer finns en knapp med en ringklocka efter – Hantera prenumerationer. Klicka på den och sedan på rutan där det står “Betalning”. Klicka därefter på Visa och sedan Avbryt. 

Det går också bra att maila oss på info@egentid.se så hjälper vi dig

Jag ska åka utomlands en period. Fungerar er tjänst i utlandet?

Ja, Egen tid fungerar lika bra var du än befinner dig, så länge du har en internetuppkoppling.

Hur gör jag för att se era yoga- träningsvideos i TV:n?

Du kan se våra videos i din TV genom koppla in en HDMI/VGA sladd eller använda AppleTV där du använder funktionen Airplay.